Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
У Чернівцях відкрили виставку картин присвячену Конотопській битві художника Андрія Холоменюка – фото та відео – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце У Чернівцях відкрили виставку картин присвячену Конотопській битві художника Андрія Холоменюка – фото та відео #чернівці #chernivtsi

У Чернівцях відкрили виставку картин присвячену Конотопській битві художника Андрія Холоменюка фото та відео

Учора, 27 червня, у Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку картин художника баталіста Андрія Холоменюка Конотоп-1659.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Виставку приурочили до 365 річниці битви під Конотопом, яка відбулася у 1659 році.

Тут зібрані роботи художника, починаючи від 2009 року і закінчуючи сьогоденням. Оскільки колекція постійно поповнюється новими творами.

[embedded content]

На картинах автор зобразив Конотопську фортецю, Діву Марію, козака, що стріляє, бій на Соснівській переправі, гетьмана Івана Виговського на шанцях під Конотопом та кримського хана Мухаммеда Гірея VI.

Ми вирішили, що на початку заходу історик Андрій Федорук розповість детальніше про битву під Конотопом, московську кінноту та про князів тієї епохи. Водночас представили виставку картин, яка ідеально підійшла до подій, які відбувалася в 1659 році – розповідає художник-баталіст.

Співпрацює митець з чернівецьким істориком Андрієм Федуроком, адже постійно потрібно вивчати костюми, фортеці та певні деталі тої чи іншої епохи. Вже потім створюється головна картина, а він неї відштовхуються інші. Наприклад, військові керівники, ландшафтний дизайн, натюрморти зі зброєю, речами та цивільними громадянами.

Найновіша картина на виставці написана мною у 2024 році, де зображена жінка з мечем, вона символізує Україну та постійну боротьбу за незалежність. Намальовані люди – це військові, які були в різні часи, починаючи від князя Святослава закінчуючи Збройними силами України.

Тому ця картина та виставка, вкотре доводить свою важливість, оскільки вже прийшло дуже багато років, однак українці продовжують свою боротьбу, – каже Андрій Холоменко.

Провести виставку у краєзнавчому музеї, митець обрав неспроста. Оскільки він вже багато років співпрацює з цим закладом.

Виставка триватиме місяць.

Читайте новини МБ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 15:20

Коментарів 0 Переглядів 140

ДЖЕРЕЛО