Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
У Google Перекладачі з’явилася кримськотатарська мова – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце У Google Перекладачі з’явилася кримськотатарська мова #чернівці #chernivtsi

У Google Перекладачі з'явилася кримськотатарська мова

Google здійснила найбільше розширення свого сервісу перекладу Google Translate, додавши 110 нових мов, серед яких вперше з’явилася кримськотатарська. Цей крок став можливим завдяки впровадженню великої мовної моделі штучного інтелекту PaLM 2.

Про це повідомляє Google.

Зазначається, що це найбільше розширення в історії Google Translate, яке відкриває доступ до перекладу для понад 614 мільйонів носіїв цих мов, що складає приблизно 8% населення світу. Додавані мови охоплюють широкий спектр: від світових мов з понад 100 мільйонами носіїв до мов, які використовуються малими громадами корінних народів чи майже вимирають, але мають активні зусилля щодо їх збереження.

Зокрема, близько чверті нових мов походять з Африки, що робить це розширення найбільшим за історію включення африканських мов, таких як фон, кіконго, луо, га, сваті, венда та волоф.

Цей крок впровадження новітніх технологій покликаний забезпечити більший доступ до інструментів перекладу для всього різноманіття користувачів Google Translate по всьому світу.

Читайте новини МБ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 18:00

Коментарів 0 Переглядів 42

ДЖЕРЕЛО