Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
У лікарні зустрів своє кохання. Історія працівника ТЦК, який після поранення служить у Чернівцях – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце У лікарні зустрів своє кохання. Історія працівника ТЦК, який після поранення служить у Чернівцях #чернівці #chernivtsi

У лікарні зустрів своє кохання

Роман на псевдо Коуч проживав у Харківській області та працював тренером по фітнесу. Все ж війна змінила його життя. Чоловік на початку повномасштабного вторгнення бачив, як заходять російські колони у напрямку Харкова та як їх знищували, йдеться в дописі на фейсбук Чернівецького обласного ТЦК та СП.

– Намагався долучитись до Азову чи ТРО Харкова, де вже не було місць, казали почекати. Вирішив виїхати до батьків на Полтавщину і там долучитись до ЗСУ після того, як авіація зруйнувала кілька сусідніх будинків. Можу сказати точно, що після перших зруйнованих десь поряд будинків відбуваються певні зміни – виникає розуміння того, що твій дім може бути наступним. Ми одна країна і одна команда, тому потрібно об’єднуватись у боротьбі проти ворога.

Бойового досвіду Роман не мав, тільки закінчив військову кафедру. 21 березня 2022 року прийняв посаду командира 5 групи спеціального призначення новоствореної 71 ОЄБр. Виконував завдання за призначенням на Київщині, Херсонщині, Донеччині та на Запорізькому напрямку.
З двома легкими пораненнями за медичною допомогою не звертався. В ході наступально-штурмових дій поблизу Вербового отримав третє – вже тяжке.

– Тоді я вже був командиром 6-ї роти спеціального призначення. Завжди був поряд зі своїми хлопцями, планував та виконував завдання і безпосередньо з ними тоді штурмував ворожі позиції.

Після танкового обстрілу уламками пошкодило стегновий нерв та біцепс правої руки. Евакуювали військового через 19 годин. За кілька місяців лікування почав ходити, але нога повноцінно не функціонує і досі. Останнім етапом евакуації були Чернівці. Зрештою, рішенням ВЛК був визнаний обмежено придатним.

– В лікарні зустрів свою майбутню дружину, тому хотів продовжити службу саме в Чернівцях. Написав рапорт і через два місяці був переведений до ТЦК та СП. Хоча зараз я тут та про війну думаю постійно. Спілкуюсь зі своїми побратимами, доначу, сам купую, що можу для них.

В ТЦК та СП військовий служить місяць та, як каже, поки що звикає. Зазначає, що в певних моментах там, на передовій, легше ніж тут в тилу.

– Ми комплектуємо частини та підрозділи особовим складом, направляємо на навчання військовозобов’язаних. Виконуємо комплекс різних заходів, без яких неможливо підтримувати бойовий потенціал нашого війська. А про себе я знаю все: і де був, і що робив, і чого вартий, тож на критику стосовно військових із ТЦК від людей, які для перемоги не зробили і 1% з того, що зробили мої хлопці і я – реагую стримано. Ніхто з нас не народжений для війни, але ми маємо зробити все, щоб наші діти народжувалися у мирній країні і цю війну маємо завершити ми з вами.

Читайте новини МБ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 19:13

Коментарів 0 Переглядів 117

ДЖЕРЕЛО