Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
У вольєрах живуть кабани та страуси: на Буковині у лісництві багато років працює зоопарк – фото – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце У вольєрах живуть кабани та страуси: на Буковині у лісництві багато років працює зоопарк – фото #чернівці #chernivtsi

У вольєрах живуть кабани та страуси: на Буковині у лісництві багато років працює зоопарк фото

У Ломачинецькому лісництві 24 роки тому з’явився перший вольєр із тваринами. Облаштував його тодішній директор лісництва Дмитро Чебан, який дуже їх любив. Впродовж років його справу продовжують, і вольєри тут вже є на 10 гектарах.

Живуть у парку тварини напіввільно, розповідає лісничий Ломачинецького лісництва Андрій Маковійчук.

Вольєри величезні, які заходять на територію лісу, тож тварини не відчувають себе обмеженими. З часом тварин випускають на волю.

Зроблено вольєри з еколого-просвітницькою метою, щоб діти змогли побачити диких тварин. Зараз тут живуть два десятки диких кабанів. Гуртом бігають і дорослі кабани, і мале потомство. Також є десяток благородних оленів, віслюки, поні, чорні африканські страуси. Для павичів звели закритий вольєр, щоб убезпечити їх від диких хижаків. Усі види тварин проживають в окремих відділеннях вольєра, де враховані особливі вимоги для кожного виду тварин. Деяких кабанів і оленів згодом випускаємо, – каже Андрій Маковійчук.

В одному з вольєрів живе четверо дорослих страусів. У лісництві розповідають, що їх спеціально закуповували на Закарпатті.

Поки нові види тварин не плануємо розводити. Ті, що зараз у нас є, дають потомство, тож маємо молодняк. Нам пропонували взяти ведмедя на утримання, але для його догляду потрібно багато зусиль, тому відмовилися, – розповідає лісничий.

Територія лісництва дуже гарно облаштована. Тут величезні газони, клумби з лавандою, лавочки у вигляді тварин.

Вхід на територію безплатний. Вечорами тут гуляють сім’ї з дітьми.

Сьогодні, 20:37

Коментарів 0 Переглядів 93

ДЖЕРЕЛО