#громадськемісце “Ультрабабуся”: віцепрем’єрка Верещук відвідала у Чернівцях кафе, відкрите переселенцями зі Слов’янська – фото #чернівці #chernivtsi

"Ультрабабуся": віцепрем'єрка Верещук відвідала у Чернівцях кафе, відкрите переселенцями зі Слов'янська фото

Під час перебування у Чернівцях віце-прем’єр-міністр України — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук відвідала кафе, яке відкрили переселенці зі Словʼянська.

Про це повідомив голова Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк, пише molbuk.ua

Сімейний ресторан “Ультра Family“ працював у Слов’янську із 2006 року. Після початку повномасштабного вторгнення власниця кафе Поліна Семенець та колектив закладу разом із родинами переїхали до Чернівців. Пані Поліна отримала допомогу від держави у вигляді гранту на розвиток бізнесу і відновила кафе уже в Чернівцях. Оновлене кафе назвали “Ультра Бабуся“ на честь головної шеф-кухарки закладу Ірини Михайлівни. Вона родом з Чернівців, але багато років проживала у Слов’янську.

У Чернівецькій області 33% внутрішньо переміщених осіб, які проживають у місцях тимчасового проживання, вже працевлаштовані. 900 людей знайшли роботу через центр зайнятості.

Мікрогранти від держави для започаткування або розширення бізнесу у Чернівецькій області вже отримали 24 внутрішньо переміщені особи, а 155 підприємців скористалися грантовою допомогою в рамках програм від міжнародних партнерів.

Вони займаються виготовленням та реалізацією весільних аксесуарів, надають послуги у сфері харчування, косметології та медицини.

З початку великої війни Чернівецька область прихистила понад сто підприємств з регіонів, де ведуться активні бойові дії, і незмінно входить до трійки лідерів серед областей, які прийняли найбільше релокованого бізнесу.

Наразі у нас налічується 80 релокованих підприємств. Там працюють понад півтори тисячі внутрішньо переміщених осіб з різних областей, а також буковинці.

З метою підтримки локального підприємництва, в області діє “Комплексна програма розвитку малого і середнього бізнесу“. Також минулого тижня область доєдналася до платформи “Зроблено в Україні“ – новітнього майданчика для постійного прямого діалогу держави і бізнесу. Для ефективного впровадження цього інструменту у ході візиту Президента України Володимира Зеленського до Чернівців відкрили фізичний офіс на базі Чернівецької філії обласного центру зайнятості, де фактичні чи майбутні власники бізнесу можуть отримати вичерпну консультацію і допомогу.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 16:58

Коментарів 0 Переглядів 48

ДЖЕРЕЛО