#громадськемісце За добу шахраї ошукали трьох буковинців на майже сто тисяч гривень #чернівці #chernivtsi

За добу шахраї ошукали трьох буковинців на майже сто тисяч гривень

Фото ілюстративне

Минулої доби шахраї ошукали трьох буковинців на суму понад 96 тисяч гривень. Цього разу аферистам вдалося заволодіти коштами жителів Чернівецького районну під приводом захисту банківських рахунків від кібератак і надання грошової допомоги.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua

Учора, 29 травня, із заявою про шахрайство звернулася 26-річна жителька Чернівців. Буковинка розповіла, що до неї зателефонував невідомий чоловік та представився співробітником банку. Під приводом захисту банківських рахунків від несанкціонованого втручання співрозмовник увійшов в довіру до жінки та дізнався конфіденційну інформацію. У подальшому з карткового рахунку чернівчанки зникло майже 75 тисяч гривень.

Також у пастку шахраїв потрапила 29-річна жителька села Веренчанка Чернівецького району. Заявниця знайшла в інтернеті оголошення про можливість отримання фінансової допомоги. Буковинка перейшла за фішинговим посиланням та ввела конфіденційну інформацію свого банківського рахунку. Після виконаних дій з рахунку жінки було знято майже 12 тисяч гривень.

Того ж дня 28-річна жителька обласного центру втратила з банківського рахунку 10 тисяч гривень. Кошти були перераховані на невідомий банківський рахунок.

Наразі за фактами незаконного заволодіння коштами громадян поліцейські розпочали кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Поліцейські Чернівецької області вкотре закликає громадян не втрачати пильності та нагадують прості правила, що допоможуть вберегти гроші від злочинних посягань:

– ніколи й нікому не повідомляйте особисті дані (номер паспорта, індивідуальний податковий номер, паролі і секретні коди до картки та з SMS-повідомлень);

– не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з перерахуванням коштів;

– якщо ви отримали повідомлення про якісь проблеми з банківським рахунком, зверніться безпосередньо у відділення банку або за номером служби підтримки, який зазначено на картці або офіційному сайті фінансової установи;

– довіряйте інформації про соціальні виплати тільки на офіційних сайтах установ;

– використовуйте лише перевірені інтернет-ресурси та переконайтеся у правильності назви необхідного сайту. Один непомітний символ в адресі сайту може означати, що він є фішинговим.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 10:28

Коментарів 0 Переглядів 39

ДЖЕРЕЛО