Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
На Буковині підрядник заволодів 2,8 мільйонами гривень: судитимуть інженера за службову недбалість – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце На Буковині підрядник заволодів 2,8 мільйонами гривень: судитимуть інженера за службову недбалість #чернівці #chernivtsi

Посадовець не перевірив виконану підрядником роботу з ремонту дороги після повені у 2020 році На Буковині перед судом постане львів’янин за службову недбалість, яка призвела до розтрати понад 2,8 мільйона гривень бюджетних коштів

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Інженер з технічного нагляду не здійснив належного контролю та не перевірив фактичні обсяги виконаних підрядником робіт з ремонту частини дороги після повені 2020 року у Дністровському районі. Відтак – злочинна недбалість посадовця призвела до завищення підрядником вартості та кількості виконаних робіт, та як наслідок – до спричинення матеріальної шкоди державі. За цим фактом слідчі поліції завершили досудове розслідування та передали обвинувальний акт для розгляду до суду.

Протиправну діяльність жителя Львівської області задокументували співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно із оперативними працівниками обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ, Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 44-річний фігурант, перебуваючи на посаді інженера з технічного нагляду будівельної фірми по здійсненню ремонтних робіт, не сумлінно і не належно виконав службові обов’язки. Відтак – підрядник незаконно заволодів бюджетними коштами у сумі понад 2,8 млн грн.

Наразі слідчі поліції завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт для розгляду до суду відносно львів’янина.

Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

За вчинення протиправних дій чоловіку загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо: обвинувальний акт відносно директора будівельної фірми, яка здійснювала ремонтні роботи, у травні цього року слідчі поліції скерували для розгляду до суду.

ДЖЕРЕЛО