#громадськемісце В Румунії стався землетрус силою 5,5 балів за шкалою Ріхтера #чернівці #chernivtsi

В Україні поштовхи відчували у Миколаєві, Запоріжжі, Харкові, Хмельницькому, Черкасах та Білій Церкві 16 вересня на території Румунії, в районі гір Вранча, за 130 км від кордону з Україною, на глибині 128 км зафіксували землетрус.

Про це повідомляє Головний центр спеціального контролю.

“За шкалою MSK-64 землетрус відноситься до помірних (5 балів), відчувається всіма людьми всередині приміщень, під відкритим небом – багатьма. Прокидається багато людей, які сплять. Деякі люди вибігають з приміщень. Тварини хвилюються. Струс будівлі в цілому. Предмети, які висять, сильно коливаються. Картини зрушуються з місця. Деякі нестійкі предмети перекидаються, або зрушуються з місця. Двері і вікна, які не зачинені, відчиняються і знову зачиняються. Відчутні коливання подібні з коливаннями, утвореними падінням тяжких предметів усередині будівлі”, – йдеться у повідомленні. 

Землетрус відчувався в багатьох населених пунктах на території України інтенсивністю 3-4 бали (за шкалою МСК-64). 

Землетрус відчули жителі Бухареста, а також сусідніх із Румунією держав, зокрема, Болгарії, Молдови та України. Начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що на півдні Одещини землетрус, попередньо, сягнув 2-4 балів. Також відчували поштовхи й в інших районах області.

За оперативною інформацією екстрених служб та згідно з доповідями чергових, усі обʼєкти критичної інфраструктури без ушкоджень. Повідомлень про руйнування в області та необхідність допомоги від мешканців не надходило.

У соцмережах українці пишуть, що поштовхи також відчували у Миколаєві, Запоріжжі, Харкові, Хмельницькому, Черкасах та Білій Церкві.

Останній потужний землетрус з території Румунії був зареєстрований 06 серпня 2024 року з магнітудою 3,9 (за шкалою Ріхтера).

ДЖЕРЕЛО