Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Шахраї видурили в довірливої буковинки 50 000 гривень за схемою «Ваш родич в біді» – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце Шахраї видурили в довірливої буковинки 50 000 гривень за схемою «Ваш родич в біді» #чернівці #chernivtsi

У випадку подібних дзвінків перевірте отриману інформацію, попросіть співрозмовника надати докази того, що ваша близька людина потребує допомоги До відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького райуправління поліції звернулася жителька села Стрілецький Кут з повідомленням про те, що невідома особа шахрайським шляхом заволоділа її 50 000 гривень. За вказаним фактом співробітники поліції розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Повідомлення про шахрайство надійшло до поліції 29 червня від 65-річної жительки Мамаївської громади. Заявниця розповіла поліцейським, що їй зателефонувала невідома та представилася медичним працівником. Співрозмовниця повідомила жінці, що її син, який з лютого цього року вважається безвісти зниклим, зараз перебуває в лікарні і для його лікування необхідні гроші.

В подальшому буковинка без вагань перерахувала 50 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Відомості про вказаний факт дізнавачі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре наголошують: у випадку дзвінка «Ваш родич в біді», перш за все перевірте отриману інформацію, попросіть співрозмовника надати докази того, що ваша близька людина потребує допомоги (довідки з медзакладу чи фотопідтвердження). В жодному випадку не перераховуйте гроші на невідомі рахунки.

Якщо ви все ж таки потерпіли від шахрайства, не зволікайте, телефонуйте на спецлінію «102».

ДЖЕРЕЛО