#громадськемісце На Буковині судитимуть чоловіка за зберігання наркотиків у особливо великих розмірах з метою збуту #чернівці #chernivtsi

На Буковині судитимуть чоловіка за зберігання наркотиків у особливо великих розмірах з метою збуту

Слідчі поліції Чернівецької області завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт відносно жителя обласного центру, який незаконно зберігав психотропні речовини та наркотичні засоби з метою їх подальшої реалізації. За вчинення кримінального правопорушення фігуранту загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Протиправну діяльність буковинця задокументували співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецької області за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки НПУ під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури. 

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 31-річний житель Чернівців налагодив схему незаконного прибутку шляхом розповсюдження на території регіону психотропних речовин та наркотичних засобів. 

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки, під час яких виявили та вилучили у буковинця:

–    майже кілограм канабісу;  

–    понад 450 грамів амфетаміну;

–    понад 180 таблеток екстазі;

–    електронні ваги;

–    пакувальний матеріал та інші докази протиправної діяльності.

Усе вилучене працівники поліції направили на експертизи до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. 

Результати досліджень засвідчили, що вилучене містить у своєму складі особливо небезпечні психотропні речовини – метилендіоксиметамфетамін та амфетамін, а також наркотичний засіб, обіг якого заборонено – канабіс. Згідно із таблицею затвердженою наказом МОЗ України, загальна маса вилучених психотропних речовин відноситься до особливо великих розмірів.

Наразі слідчі поліції зібрали достатню доказову базу незаконної діяльності чоловіка та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом відносно нього до суду. Фігуранту  інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. 

ДЖЕРЕЛО