Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
рф намагається просуватися на захід від Авдіївки, але за останні тижні без значного успіху – розвідка Британії – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце рф намагається просуватися на захід від Авдіївки, але за останні тижні без значного успіху – розвідка Британії #чернівці #chernivtsi

рф намагається просуватися на захід від Авдіївки, але за останні тижні без значного успіху – розвідка Британії

Російська армія продовжує поступово просуватися на захід від Авдіївки, переважаючи українські Збройні сили кількістю боєприпасів і особового складу, але за останні тижні не досягла значного прогресу.

Про це йдеться в аналітичному звіті Міноборони Великої Британії у соцмережі X.

Як зазначають у відомстві, наприкінці березня 2024 року російським військам майже напевно вдалось взяти під контроль два села – Тоненьке та Орлівку, і вони продовжують спроби захопити інші села в цьому районі.

“Росія продовжила атаки на кількох інших ділянках фронту, але за останні тижні не досягла значного прогресу”, – йдеться у звіті.

За даними британських військових аналітиків, росія зберігає значну перевагу за чисельністю військ, кількістю боєприпасів і техніки.

“Вона ймовірно, набирає приблизно 30 000 додаткових військовослужбовців щомісяця і може продовжувати покривати втрати і продовжувати атаки, спрямовані на виснаження українських Збройних сил”, – вважають експерти.

ДЖЕРЕЛО