Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
У росії непокояться через повернення колишніх в’язнів із фронту – британська розвідка – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце У росії непокояться через повернення колишніх в’язнів із фронту – британська розвідка #чернівці #chernivtsi

У росії непокояться через повернення колишніх в’язнів із фронту – британська розвідка

Російські законодавці почали непокоїтися через повернення колишніх ув’язнених, які воювали на боці росії проти України, оскільки в країні почав зростати рівень злочинності.

Про це у соцмережі X повідомляє Міноборони Великої Британії.

Аналітики, зокрема, звернули увагу на нещодавно висловлені занепокоєння кількох депутатів російської Держдуми щодо загрози безпеці і порядку через повернення колишніх ув’язнених, які воювали на боці росії у війні проти України. Так, депутати заявили про можливе зростання злочинності, оскільки колишні ув’язнені не соціалізовані. На думку російських депутатів, колишні в’язні повинні перебувати під постійним контролем правоохоронних органів, а суспільство має бути захищене від таких людей. Вони додали, що існує нагальна потреба в ухваленні відповідного законодавства.

У британському відомстві нагадали, що росія вербує ув’язнених на війну щонайменше з липня 2022 року, і цю практику започаткував колишній керівник ПВК “Вагнер” євґєній пріґожин. Ув’язнені отримують пом’якшення вироків в обмін на участь у бойових діях в Україні. Багато з них загинули на фронті. Водночас в Держдумі заявили, що ув’язненим, відправленим воювати проти України, не можна дозволяти повертатися в росію до закінчення війни.

Генеральна прокуратура рф припинила публікувати офіційну статистику злочинності з січня 2023 року, ймовірно через можливе зростання злочинів, скоєних колишніми ув’язненими, які повертаються із зони бойових дій. Аналітики привели дані незалежного російського видання “Верстка” про те, що у квітні 2024 року, що щонайменше 107 росіян було вбито і ще 100 серйозно поранено колишніми в’язнями, які поверталися з війни.

“Вербування ув’язнених до збройних сил Росії та наслідки для російських громад після їхнього звільнення – це практика та ризик, на який готовий піти російський уряд, щоб продовжувати війну в Україні”, – констатують у відомстві.

ДЖЕРЕЛО