#громадськемісце Україна ініціює скликання надзвичайного засідання Ради Безпеки ООН – Зеленський #чернівці #chernivtsi

Україна ініціює скликання надзвичайного засідання Ради Безпеки ООН – Зеленський

Україна ініціює скликання надзвичайного засідання Ради Безпеки ООН у зв’язку з російськими атаками.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час спільної з Прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском пресконференції у Варшаві.

“Україна ініціює скликання надзвичайного засідання Ради Безпеки ООН у зв’язку з російським ударом по цивільній інфраструктурі, включно з дитячою лікарнею”, – сказав Зеленський.

Він запевнив, що Україна відновить усе, що зруйнували сьогодні російські терористи, і, безперечно, відповість “цим нелюдам з росії”.

“Ми маємо всі працювати над тим, щоб притягти до відповідальності росію за терор і путіна – за накази завдавати ударів”, – наголосив Президент.

За його словами, на всі мирні ініціативи росія відповідає ударами по будинках та лікарнях.

“Саме тому ми можемо лише примусити росію до миру. Лише разом ми можемо це зробити”, – підкреслив глава держави.

Міністерство закордонних справ України своєю чергою заявило, що росія, яка нині головує у Раді Безпеки ООН, насправді дестабілізує та руйнує світову безпеку.

“Цинічно і несправедливо. Насправді єдине, що робить Росія щодо світової безпеки, — це її дестабілізація та руйнування”, – заявили у МЗС.

Раніше міністерство оприлюднило відео, як хворі малюки з дитячої лікарні ховаються в укриттях під час чергового удару росії по Києву. У МЗС наголосили, що росія чинить справжній геноцид українців.

ДЖЕРЕЛО