Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Українок, яким обіцяли роботу в Іспанії, утримували в сексуальному рабстві — Європол – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце Українок, яким обіцяли роботу в Іспанії, утримували в сексуальному рабстві — Європол #чернівці #chernivtsi

Українок, яким обіцяли роботу в Іспанії, утримували в сексуальному рабстві — Європол

В Іспанії Європол спільно з місцевою поліцією викрив злочинну групу, яка займалася торгівлею людьми. Підозрювані обіцяли потерпілим (переважно українкам) роботу, а насправді піддавали жінок сексуальній експлуатації.

Про це повідомила пресслужба Європолу.

Злочинна група, яка діяла з 2020 року, вербувала жінок в інтернеті, переважно через соцмережі. Видаючи себе за менеджерів кадрового агентства, злочинці націлювалися здебільшого на українок, а також громадянок Білорусі. Постраждалим пропонували законну роботу в індустрії розваг і туризму.

Жінок привозили до Іспанії з туристичними візами, обіцяючи посади хостес та адміністратора. На місці українок закликали подавати документи на тимчасовий захист у зв’язку з війною в Україні, після чого вони отримували дозвіл на проживання в Іспанії.

Однак замість обіцяного трудового договору потерпілих піддавали сексуальній експлуатації в іспанському нічному клубі в Ель-Ехідо (Альмерія).

Жінок розмістили у трьох будинках, ізолювавши від суспільства. Торговці людьми намагалися створити такі умови, щоб українки не змогли втекти і щоб їх не знайшли правоохоронці. Самі злочинці отримували величезні незаконні доходи.

Зрештою, поліція Іспанії за сприяння Європолу викрила схему й затримала 5 людей, включно з ймовірним лідером групи. Серед затриманих — громадянин Іспанії, двоє росіян та двоє громадян України.

Слідчі вже встановили щонайменше 14 жінок, які постраждали від сексуальної експлуатації. Розслідування триває.

ДЖЕРЕЛО