#громадськемісце За минулу добу на Буковині аферисти виманили у буковинців майже 50 тисяч гривень #чернівці #chernivtsi

Співробітники поліції вкотре закликають буковинців бути свідомими та обачними, не довіряти незнайомцям, які можуть представлятися працівниками різних організацій. Також в жодному разі не розголошуйте конфіденційну інформацію про ваші банківські рахунки, а тим паче нікому не повідомляйте коди з SMS-повідомлень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 6 вересня, з повідомленням про шахрайство до Дністровського райвідділу поліції звернулася 58-річна жителька села Вороновиця. Заявниця розповіла поліцейським, що декілька днів тому їй зателефонувала невідома жінка, яка представилася оператором мобільного зв’язку. Співрозмовниця, під приводом заміни сім-карти, заволоділа даними від мобільного банкінгу буковинки та відкрила на її ім’я кредитний рахунок, з якого в подальшому перерахувала понад 31 тисячу гривень.

Також цього дня, ще двоє жительок Чернівецької області стали жертвами шахрайства. Заявниці повідомили співробітникам поліції, що з їхніх банківських рахунків зникли кошти. У 44-річної чернівчанки аферисти привласнили майже 8 тисяч гривень, а у 35-річної жительки Глибоки – 10 тисяч гривень.

За вказаними фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

ДЖЕРЕЛО