#громадськемісце Мріяв про вільну Україну під мирним небом – захиснику з Чернівецької області просять присвоїти Героя України посмертно #чернівці #chernivtsi

Мріяв про вільну Україну під мирним небом захиснику з Чернівецької області просять присвоїти Героя України посмертно

Захисник з Чернівецької області Василь Гначук

Захисник з Чернівецької області Василь Гначук

На сайті Президента України зʼявилася петиція з проханням присвоїти звання Героя посмертно.

Захиснику з Чернівецької області Василю Гначуку просять присвоїти звання Героя України посмертно. Відповідна петиція збирає підписи на сайті Президента. Наразі зібрано вже понад 21 тис. підписів.

У петиції йдеться, що Василь Гначук народився 4 лютого 1996 року в селі Кліводин Чернівецького району.

Як тільки виповнилось 18 років, Василь Гначук вступив до лав ЗСУ. Він проходив службу у складі військової частини А 3029 у 8-му окремому гірсько-штурмовому батальйоні 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”, яка майже весь час знаходилась в зоні бойових дій.

Все цікаве та найважливіше читайте у нашому Telegram

Захисник брав участь в АТО в Донецькій та Луганській областях.
Початок повномасштабного вторгнення зустрів на позиціях при обороні Києва.

За час служби в Збройних силах України сержант Василь Гначук був нагороджений медалями та почесними нагрудними знаками, а саме:

  • нагрудний знак “Знак пошани МОУ”;
  • почесний знак “За взірцевість у військовій службі” ІІІ ступеня;
  • пам’ятний нагрудний знак “Учасник АТО”;
  • нагрудний знак “Козацький хрест”,
  • відзнака Президента України “За участь в антитерористичній операції»,
  • медаль “Захисник Вітчизни”.

Загинув Гначук Василь Васильович 4 травня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу с.Прудянка Харківської області внаслідок отримання мінно-вибухової травми та множинних уламкових уражень. Йому назавжди залишиться 26.

“Завжди з честю і відповідальністю виконував усі поставлені бойові завдання, регулярно підвищував рівень свого професіоналізму. 

Гідно виконував свої обов’язки, ділився знаннями зі своїми побратимами та навчав їх військової справи. За час служби не раз доводив свою вірність військовій присязі та державі, сміливо брався за виконання найскладніших завдань, з великим досвідом за плечима і без страху виконував свій обов’язок, був прикладом для своїх побратимів.

Всі, хто знав Василя, пам’ятають про те, який він був рішучий, відважний, відданний і безстрашний, людиною з неймовірною силою духу, з великим та добрим серцем і з прекрасною душею, беручи відповідальність за своє життя та життя побратимів. Він мріяв про вільну Україну під мирним небом і за це віддав найцінніше – своє життя. Ним пишається його сім’я, родина, друзі” – пише в петиції брат воїна Іван Гначук.

Нагадаємо, що поховали захисника 9 травня 2022 року. У грудні того ж року його відзначили Орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Захисник Василь Гначук нагороджений посмертно Орденом "За мужність" ІІІ ступеня

Читайте: “Стояли живим щитом проти ворожої артилерії” – історія загиблого Героя Руслана Пруса

ДЖЕРЕЛО