Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
На що Чернівецьке тролейбусне управління витратило понад 1,3 млн грн – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце На що Чернівецьке тролейбусне управління витратило понад 1,3 млн грн #чернівці #chernivtsi

На що Чернівецьке тролейбусне управління витратило понад 1,3 млн грн

Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області повідомило, що Чернівецьке тролейбусне управління (ЧТУ) незаконно витратило понад 1,3 млн грн. В ЧТУ стверджують, що ця інформація не відповідає дійсності та спростовують її.

Управління Держаудитслужби у Чернівецькій області повідомило, що провело перевірку закупівель Чернівецького тролейбусного управління і виявило незаконну витрату понад 1,3 млн грн.

Йдеться, що аудитори виявили, що ЧТУ укладало додаткові угоди на збільшення ціни дизельного палива. Коливання цін на паливо не підтверджено документально. А ціна збільшилася вище, ніж передбачають умови основного договору. В результаті підприємство недоотримало 29994,56 л палива, чим заподіяно матеріальної шкоди на суму понад 1,3 млн гривень.

Все цікаве та найважливіше читайте у нашому Telegram

Що на це кажуть в ЧТУ?

На пресбрифінгу 12 квітня директор підприємства Петро Лисак прокоментував, що перевірявся період 2023 року, коли ціна стрімко зростала і змінювалася щомісяця. При розрахунках фахівець служби взяв період, коли паливо вартувало значно нижче ніж в той період, коли воно закуповувалося.

Також директор ЧТУ каже, що при перевірці не брали до уваги угоди на зміну ціни на паливо. Так, якщо середня ціна в Чернівецькій області була 53 грн, контрольно-ревізійна служба нарахувала 43,50 грн (ціна, за яку ЧТУ мало купляти дизельне паливо). Підприємство на той час купляло по 48 грн – каже Петро Лисак.

Коли паливо коштувало 55 грн, ЧТУ також мало його купляти по 43,50 грн, згідно з висновками аудиторів. Коли ціна сягнула 56,45, підприємство також мало його купляти по 43,50 грн, але купляло по 50 грн. Постачальник повідомляв про дорожчання палива, шукали найвигіднішу ціну і укладали договір.

Директор ЧТУ висловився, що підприємство не погоджується з висновками аудиторів і каже, що інформація Держаудитслужби не відповідає дійсності. ЧТУ оскаржує це рішення.

Читайте: Чому у Чернівцях не можна буде ходити в парки 15-16 квітня