#громадськемісце Скільки у дитсадках і школах Чернівців коштує харчування #чернівці #chernivtsi

Скільки у дитсадках і школах Чернівців коштує харчування

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Фото ілюстративне з відкритих джерел

З 1 квітня у дитсадках Чернівців підвищилась вартість харчування.

З 1 квітня у дитячих садках змінилися ціни на харчування – вона підвищилась на 10 грн. Його оплачують батьки та міська рада, – повідомило міське управління освіти.

Триразове харчування групи раннього та молодшого дошкільного віку вартуватиме 56 грн, для групи середнього та старшого дошкільного віку – 70 грн. Батьки від цієї вартості оплачуватимуть 39, 20 грн та 49 грн відповідно.

Решту суми відшкодовує Чернівецька міська рада.

Половину вартості оплачують багатодітні родини. Пільгові категорії дітей харчуються безкоштовно.

Щодо самого меню, то там збільшився асортимент фруктів (апельсини, мандарини, банани, яблука). Урізноманітнили асортимент салатів. Також ввели в асортимент натуральний йогурт.

Зазначимо, що вартість шкільного харчування підвищували напередодні навчального року 2023-2024. Суми підвишились на 10-30 грн, і в середньому обід коштує від 60 до 90 грн. Але в кожному закладі вартість своя.

Також у грудні 2023 року виконком прийняв рішення про вартість харчування для пільговиків у школах. На весняний період ціни будуть такі: 

  • для учнів 1-4 класів – 47,86 грн;
  • для учнів 5-9 класів – 57,16грн;
  • для учнів 10-11 класів – 64,12 грн.

До пільгових категорій входять: сироти, позбавлені батьківського піклування; з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах (групах); з сімей, які отримують допомогу як малозабезпечені; переселенці, постраждалі внаслідок війни; батьки яких є учасниками бойових дій.