#громадськемісце У Чернівцях засудили ексдиректорку гімназії № 5 Віру Сопетник #чернівці #chernivtsi

У Чернівцях засудили ексдиректорку гімназії № 5 Віру Сопетник

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Ексдиректорку чернівецької гімназії № 5 “Інтеграл” Віру Сопетник, притягнуть до адміністративної відповідальності.

8 травня, відбувся розгляд матеріалів, які надійшли від Чернівецького районного управління поліції. Йшлось про притягнення до адміністративної відповідальності Віри Сопетик, вже колишньої директорки гімназії №5, яку підозрюють у булінгу учнів.

Найактуальніші новини читайте у нашому Viber

Суд встановив, що з лютого 2024 року до 6 березня Віра Сопетик систематично здійснювала булінг, який полягав в психологічному насильстві, а саме: принижувала честь та гідність учениць 8 класу.

Суд визнав винною ексдиректорку у вчиненні адміністративного правопорушення. Застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 1020 гривень у дохід держави. Також з неї стягнуть судовий збір, 605 гривень.

Нагадаймо, що 25 квітня у Першотравневому районному суді Чернівців мало відбутися засідання стосовно директорки гімназії №5 Віри Сопетик, яка притягується до адміністративної відповідальності. Повʼязано це із ситуацією, що трапилася в березні, коли поліцейська на уроці вчиняла булінг стосовно дітей.

Тоді співробітниця поліції погрожувала дітям та залякувала їх, принижувала їхню гідність. Директорка ж була не тільки свідком процесу, але й його безпосередньою учасницею, і не перешкодила порушенню прав дітей. 

Її відсторонили, оголосили догану. Але Віра Сопетик не визнала своєї вини і подала до суду, щоб скасувати наказ Управління освіти про оголошення їй догани.

Повністю з ситуацією можете ознайомитися в наших попередніх публікаціях на цю тему:

Чому директорка чернівецької гімназії №5 подала до суду

Читайте також: У Чернівцях засудили зрадницю, яка приєдналась до “єдіної росії”