#громадськемісце Коломойському повідомили про підозру в організації вбивства директора юридичної компанії #чернівці #chernivtsi

Коломойському повідомили про підозру в організації вбивства директора юридичної компанії

Олігарху Ігорю Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства директора однієї з юридичних компаній.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, підозрюваний, діючи з мотивів особистої помсти, замовив вбивство директора за невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства.

За інформацією Нацполіції, напад стався у серпні 2003 року в середмісті Феодосії. Тоді четверо чоловіків завдали потерпілому ударів металевим прутом по голові та нанесли ножові поранення у груди, живіт та спину.

Для цього Коломойський залучив членів банди, яка «спеціалізувалася» на вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів, включно з фізичною розправою з конкурентами.

У чотирьох регіонах держави проводяться 23 обшуки в рамках цього провадження, цитує Mind.

«Наразі прокурори та слідчі здійснюють невідкладні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на викриття усіх осіб, причетних до скоєння злочину», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Зараз олігарх перебуває під вартою через іншу справу.

Нагадаємо: за даними слідства, у період з 2013 до 2014 року Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд грн. Для цього він створив злочинне угруповання, яке складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником та акціонером.

Протягом зазначеного періоду члени цього угруповання дозволили Коломойському нібито робити систематичні фіктивні «внески готівки до каси банку», хоча насправді жодних внесків банк не отримував.

За версією слідства, загалом така схема дозволила фігуранту отримати 5,8 млрд грн, що на той період було еквівалентно понад $700 млн.

Потім ці фейкові «внески» були зараховані на особистий рахунок Коломойського та стали реальними безготівковими коштами.

ДЖЕРЕЛО