#громадськемісце «Буковина» розгромила «Чернігів»: результати матчів #чернівці #chernivtsi

«Буковина» розгромила «Чернігів»: результати матчів

Відзначився голом Андрій Андрейчук.

У поєдинку 7-го туру групи «Вибування» Першої ліги «Буковина» протистояла на виїзді футбольному клубу «Чернігів-ШВСМ».

Про це йдеться на сайті клубу.

Напередодні сьогоднішнього протистояння лідер групи «Поділля» зіграв унічию 1:1 у Кременчуці з «Кременем». Тож сьогоднішній успіх чернівчан дозволяв їм повернутися на перший рядок у турнірній таблиці. «Буковина» чудово впоралася зі своїм завданням, вдруге навесні розгромивши чернігівський клуб: цього разу з рахунком 5:1.

На початку матчу було непросто віддати комусь перевагу, хоча при цьому все одно відчувався бiльш високий клас «жовто-чорних». Наприкінці 15-ї хвилини підопічні Андрія Мельничука створили першу нагоду для взяття воріт: після пасу Андрiя Андрейчука Данило Гончарук з-меж штрафної площі господарів поля пробив повз ворота. За дві хвилини вже Гончарук знайшов передачею перед штрафним майданчиком суперника Андрейчука. Форвард нашої команди вирішив пробити по воротах з середньої дистанції, проте цей удар також не виявився точним.

А вже на 21-й хвилині Андрій Андрейчук розписався у воротах «Чернігова», причому цей епізод змусив пригадати події першого матчу команд у Чернівцях. Знову рахунок було відкрито чернівчанами після грубої помилки суперників. Цього разу голкіпер господарів поля Ширай, володіючи м’ячем у власній площині воріт, під пресингом втратив його, i Андрейчук спокійно вразив порожні ворота – 0:1. При цьому воротар «Чернігова» отримав пошкодження і поступився місцем на останньому рубежі молодому Герасименку.

Другий у цьому матчі голкіпер суперника тримав свої ворота у недоторканності лише п’ять хвилин. Данило Гончарук на швидкості втік від захисників, обвів воротаря і без жодних перешкод подвоїв рахунок у матчі.

Комфортна перевага «Буковини» трималася лише три хвилини. Короткий розіграш чернігівцями кутового завершився потужним ударом Мироненка з району кута штрафного майданчика – м’яч від стійки влетів у дальній кут воріт Пономаренка.

Наприкінці тайму підопічні Андрія Мельничука могли відновити перевагу у два м’ячі, коли Данило Гончарук у жорсткій боротьбі з суперником у центральному колi вийшов переможцем, і потужним ривком втік віч-на-віч із Герасименком. Голкіпер чернігівців зіграв блискуче в цьому епізоді, відбивши ногою складний удар Данила низом у дальній кут.

Свої наступні взяття воріт «Буковина» приберегла на другу половину гри. У її дебюті відзначився Артур Новотрясов, який замкнув подачу зі штрафного удару Івана Будняка. На 54-й хвилині Іван заробив пенальті, прокинувши в кутку штрафного майданчика «Чернігова» м’яч повз захисника господарів. Вирок привів у виконанні чітким ударом низом Андрій Андрейчук. А вже у середині тайму форвард нашої команди оформив хет-трик! Андрій скористався вертикальною передачею Гончарука і, не входячи до штрафного майданчика суперника, без шансів для воротаря пробив у нижній дальній кут – 1:5!

До честі гравців обох команд, вони не перетворили другу половину тайму на просту формальність. Обидві команди були близькими до того, щоб змінити рахунок на табло. Так, наприклад, Іван Пономаренко щонайменше двічі рятував свою команду, а в одному з епізодів «жовто-чорним» прийшла на допомогу перекладина воріт. Вже у компенсований час крапку у матчі міг ставити Іван Пець – півзахисник ударом з-за меж штрафного майданчика ледь не покарав господарів поля за необачний вихід із воріт Дениса Герасименка.

У підсумку «Буковина» святкувала успіх з рахунком 5:1 – четверта перемога цієї весни та третя – з розгромним рахунком.

«Чернiгiв-ШВСМ» – «Буковина» (1:5)

«Чернiгiв-ШВСМ»: Ширай (Герасименко, 23), Зенченко, Осипенко, Школьний, Хондак (Макаренко, 46), Мироненко (Кривобороденко, 52), Бибiк, (Лянскоронський, 73), Койдан, Ментей (К), Безгубченко, Вольський (Федосов, 46).

Запаснi: Посмашний, Шумило, Давиденко, Пiнчук.

Головний тренер: Валерiй Чорний.

«Буковина»: Пономаренко, Дворовенко, Новотрясов, Лопирьонок (К), Солдат, Хамелюк (Пець, 72), Шалфєєв (Чайковський, 72), Денис Рябий (Духота, 64), Будняк (Бодня, 84), Гончарук, Андрейчук (Власенко, 84).

Запаснi: Каневцев, Прокопчук, Артем Рябий.

Головний тренер: Андрiй Мельничук.

Голи: Андрейчук, 21 (0:1), Гончарук, 29 (0:2), Мироненко, 31 (1:2), Новотрясов, 47 (1:3), Андрейчук, 54, пен. (1:4), Андрейчук, 65 (1:5).

Попередження: Бибiк (71), Лянскоронський (78).

ДЖЕРЕЛО