#громадськемісце До Румунії за дев’ять тисяч доларів: на Буковині затримали ще сімох ухилянтів #чернівці #chernivtsi

До Румунії за дев’ять тисяч доларів: на Буковині затримали ще сімох ухилянтів

Прикордонники в Чернівецькій області затримали ще сімох військовозобов’язаних чоловіків, які хотіли незаконно втекти до Румунії. За невдалу подорож ухилянти заплатили організатору по дев’ять тисяч доларів.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Зазначається, що оперативні співробітники Чернівецького прикордонного загону отримали випереджувальну інформацію про підготовку незаконного перетину державного кордону з України в Румунію групою осіб на ділянці відділу «Фальків».

У визначений час чоловіки на старій «буханці» вирушили в бік кордону, але були затримані прикордонниками неподалік держрубежу. Під час затримання порушники намагались втекти, та їм це не вдалося.

Прикордонники з’ясували, що семеро чоловіків, мешканці Київської, Житомирської, Дніпропетровської та Харківської областей, домовились із місцевим жителем про те, що він доставить їх до Румунії в обхід пунктів пропуску. За доставлення організатор узяв із кожного від 6 до 9 тисяч євро.

Наразі він затриманий у порядку статті 208 КПК України та за свої дії буде відповідати відповідно до вимог статті 332 Кримінального кодексу України. Щодо решти порушників складені матеріали про адміністративне правопорушення.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Буковині прикордонники затримали трьох ухилянтів.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО