#громадськемісце Директорка чернівецької гімназії №5 написала заяву на звільнення #чернівці #chernivtsi

Директорка чернівецької гімназії №5 написала заяву на звільнення

Директорка гімназії №5 у Чернівцях Віра Сопетик 29 квітня написала заяву на звільнення за власним бажанням. 30 квітня буде її останній робочий день на цій посаді.

Про це у коментарі журналістам С4 повідомила начальниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук.

За словами Ткачук, виконувати обов’язки директора, починаючи з 1 травня, буде один із її заступників.

Що відомо про скандал у гімназії №5

Нагадаємо, у березні у гімназії №5 «Інтеграл» розгорівся скандал після того, як до учнів трьох класів з виховним уроком прийшла представниця поліції, яка цькувала, залякувала та принижувала гідність дітей. За цим спостерігали класні керівники, педагоги та директорка гімназії Віра Сопетик, яка, як раніше говорила Ірина Ткачук, була не тільки свідком виховного процесу, але і його безпосередньо учасницею.

У коментарі журналістам С4 Віра Сопетик раніше казала, що виховну бесіду з учнями провели через погану поведінку школярів та небажання вчитися.

«Дітей не принижували. Я була присутня тільки у 8 класі. В 5-их класах я не була. Те, що пишуть у соцмережах – це наклепи. Питали дітей, що таке підмет, коли День Конституції. Я не вбачаю в цьому якогось криміналу. Було сказано, що кожна дитина повинна знати. Дітей фізично ніхто не перенавантажував, не ображав, не принижував. А на уроці фізкультури вони не займаються фізичними вправами? Не присідають, не віджимаються? Те саме вони роблять», – стверджувала Віра Сопетик.

На час проведення розслідування інциденту управління освіти відсторонило Сопетик від виконання обов’язків. Водночас поліцейській, яка цькувала учнів, призначили дисциплінарне стягнення й заборонили працювати з дітьми.

18 квітня стало відомо про те, що Віра Сопетик подала до суду на міське управління освіти через оголошену їй догану.

25 квітня мало відбутися перше засідання у справі Віри Сопетик щодо булінгу. Керівниця освітнього закладу не з’явилася у залі суду, тож засідання перенесли на 1 травня.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО