#громадськемісце На Буковині підприємства працюватимуть з графіками обмеження потужності через дефіцит електроенергії #чернівці #chernivtsi

На Буковині підприємства працюватимуть з графіками обмеження потужності через дефіцит електроенергії

У зв’язку з дефіцитом потужності в Об’єднаній енергосистемі України через пошкодження генеруючого обладнання, 8 травня НЕК «Укренерго» ввело графіки обмеження споживання електричної потужності для підприємств Чернівецької області.

Про це пише С4 з посиланням на «Чернівціобленерго».

Зазначається, що графіки обмеження потужності застосовуватимуть для підприємств Буковини у п’ять черг з 18:00 до 23:00. Для АТ «Чернівціобленерго» величина обмеження складає 3,3 МВт*год. 

Водночас побутових споживачів обмеження не торкнуться. Щоб уникнути погодинного споживання електроенергії для населення, енергетики наполегливо просять зменшити використання потужних приладів у вечірній пік.

«Якщо кожен з нас вимкне зайвий прилад, ми зможемо безболісно утримати енергосистему у робочому стані і забезпечити живленням об’єкти життєзабезпечення наших міст та сіл, лікарні, пекарні, оборонні підприємства», – додали в Обленерго.

Нагадаємо, у ніч на 8 травня російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник. Повітряним силам ЗСУ вдалося знищити 59 цілей.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО