#громадськемісце На Буковині з пожежі у сухій траві врятували їжака (фото) #чернівці #chernivtsi

На Буковині з пожежі у сухій траві врятували їжака (фото)

У Чернівецькій області рятувальники під час гасіння пожежі у сухій траві натрапили на їжака, який намагався сховатися від вогню.

Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Зазначається, що тварина намагалася знайти порятунок на підвищенні під час пожежі, де його і знайшли надзвичайники.

У ДСНС кажуть, що це не поодинокий випадок, де гинуть цілі сім’ї зайців, їжаків, птахів та інших тварин. Нині з настанням потепління у Чернівецькій області різко збільшилася кількість випадків спалювання сухої рослинності.

«Численні пожежі на відкритих територіях приносять шкоду не лише нашому навколишньому середовищу, а і її мешканцям. Під час таких пожеж гинуть майже усі тварини, які живуть на поверхні ґрунту, де вони або задихнуться від диму або просто згорають живцем», – йдеться у повідомленні.

Відтак, буковинські рятувальники закликали громадян бути відповідальними та берегти нашу екосистему.

Зазначимо, що, за даними ДСНС, від початку 2024 року у Чернівецькій області виникло 140 пожеж внаслідок загоряння сухої трави та сміття. Останнім часом пожежі на відкритій території рятувальникам доводиться ліквідовувати щодня. Попри постійні застереження, громадяни далі спалюють сухостій, прибираючи свої земельні ділянки.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО