#громадськемісце На понад 38 тисяч гривень ошукали шахраї двох буковинців минулої доби #чернівці #chernivtsi

На понад 38 тисяч гривень ошукали шахраї двох буковинців минулої доби

Упродовж минулої доби шахраї ошукали двох мешканців Чернівецької області на понад 38 тисяч гривень. Аферисти видурили кошти під приводом розблокування банківського рахунку та надання додаткової фінансової допомоги.

Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Так, 4 квітня з повідомленням про шахрайство до відділення Дністровського районного відділу поліції звернувся 58-річний житель села Волошкове. Чоловік розповів, що йому зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Псевдобанкір, під приводом розблокування банківського рахунку дізнався конфіденційну інформацію, що стосується його картки. Надалі буковинець отримав сповіщення про перерахування 24 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Також цього дня, у «шахрайську пастку» потрапила 35-річна жителька села Зеленів Вижницького району. Заявниця розповіла співробітникам поліції, що в соціальній мережі побачила оголошення про «соціальну виплату під час війни». Буковинка перейшла за посиланням, у якому ввела всю конфіденційну інформацію банківського рахунку. Унаслідок чого, з її картки зникло понад 14 тисяч гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують буковинцям:

  • не довіряйте незнайомцям;
  • завжди перевіряйте отриману інформацію;
  • не переходьте за підозрілими посиланнями;
  • не вводьте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків на підозрілих сайтах;
  • не перераховуйте кошти на невідомі рахунки.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Буковині 21-річний місцевий житель потрапив на гачок шахраїв та втратив 150 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО