#громадськемісце Не вистачає ліків та корму: як чернівчани можуть допомогти чотирилапим, яких утримують в центрі стерилізації тварин #чернівці #chernivtsi

Не вистачає ліків та корму: як чернівчани можуть допомогти чотирилапим, яких утримують в центрі стерилізації тварин

У МКП «Центр стерилізації тварин» наразі утримують 250 собак, з яких лише 44 фінансують коштами місцевого бюджету. Чернівчан закликають допомогти решті чотирилапих.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецьку міську раду.

Зазначається, що через збільшення кількості тварин на працівників центру стерилізації припадає додаткове навантаження, а також зростають витрати на електроенергію, воду, утримання, ліки та догляд за чотирилапими.

Крім того, в Чернівцях існує проблема з підкиданням тварин з інших територіальних громад, внаслідок чого виникають складнощі у контролі популяції собак, догляді за ними та утриманні.

Департамент транспорту та окремих питань комунального господарства намагається розв’язати ці проблеми. Зокрема, німецькі благодійники передали центру партію сухих кормів вагою 800 кг. З ними влада також домовляється про наступну партію харчів та допомогу на постійній основі.

Окрім цього, департамент уклав договори про надання залишків харчів для годування тварин з власниками ресторанного бізнесу Чернівців.

Своєю чергою центр стерилізації тварин закупив дві морозильні камери для зберігання запасів.

Фоторепортаж: Тарас Піц.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівцях під час останньої інвентаризації виявили близько 1,5 тисячі безпритульних тварин

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО