#громадськемісце Поставити свічку й посповідатися онлайн: єпископ Феогност розповів, як церква ставиться до релігії в інтернеті #чернівці #chernivtsi

Поставити свічку й посповідатися онлайн: єпископ Феогност розповів, як церква ставиться до релігії в інтернеті

Деякі церковні ритуали та таїнства можна проводити лише в храмі. Навіть онлайн-богослужіння не може замінити походу до церкви.

Про це в ефірі програми «Що коїться» на телеканалі C4 сказав очільник Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ єпископ Феогност.

Єпископ Феогност каже, що засуджує тенденцію користувачів соціальних мереж ставити свічки в інтернеті.

«Немає в цьому ніякої дії, ніякої жертви. Бо що таке свічка? Свічка – це є жертва, це є наша палка молитва, ми її купляємо, даємо пожертву на храм, ставимо цю свічку і молимося. А онлайн ти її поставив – ну і що? Її немає», – пояснює священнослужитель.

Очільник Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ радить вірянам бути обережними в інтернеті, оскільки воно може приносити як користь, так і шкоду.

«Ми пережили “ковід”. Ми вберегли людей, вони залишилися при храмі завдяки онлайн-трансляціям літургії. Люди можуть це все побачити і почути, але треба бути присутніми в храмі. Христос каже, що немає спасіння за межами храму. Ми можемо тільки через онлайн-трансляцію помолитися разом з громадою, але не бути присутніми. Під час служби Божої в храмі перебуває сам Господь, бо спілкування з Господом через молитву може бути вдома, на роботі, в дорозі. А зустрітися з Христом ми можемо тільки в храмі під час літургії», – пояснює Феогност.

Єпископ додає, що так само онлайн не можуть відбуватися таїнства сповіді, вінчання й хрещення, які справляють тільки в церкві за присутності священника.

[embedded content]

Нагадаємо, раніше єпископ Феогност розповідав про те, що стримує румуномовні громади від переходу до ПЦУ.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО