Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
«Потреба зросла на 60%»: у Чернівецькому центрі крові розповіли, як змінились запити з початком повномасштабної війни – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце «Потреба зросла на 60%»: у Чернівецькому центрі крові розповіли, як змінились запити з початком повномасштабної війни #чернівці #chernivtsi

«Потреба зросла на 60%»: у Чернівецькому центрі крові розповіли, як змінились запити з початком повномасштабної війни

Наразі у Чернівецькій області достатньо запасів крові як для покриття потреб буковинців, так і військових на фронті.

Про це у передачі «Що коїться» на телеканалі С4 розповіла генеральна директорка КНП «Чернівецький обласний центр служби крові» Анжеліка Каланча.

[embedded content]

За її словами, насамперед донорською кров’ю забезпечують мешканців Чернівецької області, а на рівні з цим виконують мобілізаційні завдання – найчастіше кров відправляють у східні регіони країни.

«Ситуацію (із забезпеченням кров’ю – ред.) я б назвала стабільною. У зв’язку з тим, що у нас є багато донорів, які зараз захищають нашу державу, кількість донорів зменшилася, а потреба є досить високою, тому ми завжди звертаємося до людей, щоб не забували, що є центр крові, і наш обов’язок, святий обов’язок, – приходити й здавати кров», – пояснює Анжеліка Каланча.

Директорка центру каже, що з початком повномасштабного вторгнення росіян потреба у компонентах крові збільшилася на 60%. Водночас від початку великої війни збільшилася й кількість донорів. Наразі у центрі частка заготовленої крові зросла на 40%.

«Зараз потрібні донори з усіма типами крові, але звертаємо увагу на те, що донори з І негативною групою є універсальними, і їхня кров переливається у кількості однієї дози навіть на передовій, не визначаючи групу крові реципієнта», – додала Каланча.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Чернівецькому центрі крові встановили нову центрифугу, яка прискорює переробку крові.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО