#громадськемісце Що таке соціофобія, які симптоми розладу та чим він може загрожувати людині #чернівці #chernivtsi

Що таке соціофобія, які симптоми розладу та чим він може загрожувати людині

Соціофобія  ­– поширене явище у сучасному суспільстві, особливо серед молоді. Наслідки цього розладу можуть бути досить небезпечними – людина може зійти з розуму, втратити повний контроль над собою і становити загрозу для себе й оточуючих.

Журналісти С4 поспілкувалися з фахівцями, щоби дізнатися, як людина може впоратись із соціофобією.

[embedded content]

Психологиня Аліса Столяр каже – першими симптомами соціально-тривожного розладу є велика тривога при спілкуванні з людьми та при контакті зі світом.

«Людина боїться знайомитись з іншими людьми. Якщо говорити про розлад, то це може бути уникнення спілкування з будь-ким, навіть з близькими. Не виходити з дому, залишатись у закритому просторі, і це є досить небезпечно», – говорить фахівчиня.

За таких обставин, зауважують психологи, людина може стати відлюдником і перетворитися у соціально неадаптовану особу.

«Буває, (люди ­– ред.) добре адаптуються, фінансово навіть стабільні люди, а буває повна деградація. Людина поступово може зійти з розуму, тобто втратити повний контроль над собою і бути небезпечною для себе та інших», – розповідає психологиня Альона Головіна.

Допомогти при проявах соціофобії може глибоке дихання. Таким чином людина змушує себе розслабити організм.

«Хороша їжа, однозначно, вітаміни. Тобто догляд за собою, фізична активність доволі часто також може допомогти, але, на жаль, це ситуативні методи. Все одно причина, що спричинило в людині такий зажим, її треба, як в детективній історії знайти, дослідити і зцілити», – додає Альона Головіна.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що буковинці можуть безкоштовно пройти комп’ютерну томографію в п’яти лікарнях області.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО