#громадськемісце Шевченка на пивних етикетках, фантиках від цукерок та інших експонатах показали в Чернівцях (фоторепортаж) #чернівці #chernivtsi

Шевченка на пивних етикетках, фантиках від цукерок та інших експонатах показали в Чернівцях (фоторепортаж)

У Чернівецькому обласному художньому музеї презентували виставку творів декоративно-ужиткового мистецтва з приватної колекції Юрія Миська «В своїй хаті своя і правда, і сила, і воля…», присвячену 163-й річниці перепоховання Тараса Шевченка.

«Шевченко був оточений всенародною любов’ю ще за життя. Направду жоден народ у світі не створив такого культу своєму поетові, як це зробили ми — українці. Чи добре те, що наш народ створив культ Шевченка? Одна справа, коли культ створюють деспотові, штучно під примусом, і зовсім інша річ, коли культ виникає спонтанно, зрощений на всенародній любові», — міркує організаторка виставки, завідувачка відділу науково-освітньої роботи художнього музею Лариса Курущак.

«Із цікавих експонатів — картина із Шевченком, намальована на склі з двох сторін. Якщо дивитися на неї під кутом, то бачимо, що і в 50-х — 70-х роках минулого століття вже був 3D — ефект», — додає Юрій Мисько.

До експозиції увійшло близько 140 різноманітних тематичних предметів XX-XXI ст.: сувенірна продукція, монети, значки, вишиті і ткані портрети, книги, бюсти, пивні етикетки, фантики від цукерок, коробочки від халви, платівки, годинники тощо.

Фоторепортаж: Тарас Піц

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Чернівцях вимушеним переселенцям влаштували Великдень.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО