#громадськемісце Школи Чернівців закликали відмовитися від квітів на святкових лінійках і спрямувати кошти на ЗСУ #чернівці #chernivtsi

Школи Чернівців закликали відмовитися від квітів на святкових лінійках і спрямувати кошти на ЗСУ

Управління освіти Чернівецької міської ради закликало школи громади відмовитись від традиційних квітів на святкові лінійки й спрямувати ці кошти на потреби української армії.

Про це під час пресконференції сказала начальниця управління освіти Ірина Ткачук, передає С4.

За її словами, торік більшість закладів освіти міста відмовились від квітів вчителям. Натомість батьки та учні донатили на ЗСУ.

«Цього року управління також звертається до закладів освіти із закликом бути більш патріотичними й ті кошти, які можна витратити на квіти, спрямувати на підтримку нашої суверенності й державності», – сказала Ірина Ткачук.

Крім того, управління освіти провело засідання з заступниками з виховної роботи шкіл для того, щоб запровадити для учнів 9 класу обрядові танці. Передбачається, що вони будуть змінюватися кожного року.

«Чому 9 класи? Тому що 11-ті, очевидно, більше зайняті підготовкою до складання НМТ, а також хочуть танцювати вальс. А 9 класи це якраз ті, хто може красиво показати свою національну ідентичність, – пояснила Ірина Ткачук.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, коли у Чернівцях завершиться навчальний рік і як видаватимуть атестати.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО