#громадськемісце Ситуація складна: буковинців попередили про можливість відключення електрики у разі перевантаження мереж #чернівці #chernivtsi

Ситуація складна: буковинців попередили про можливість відключення електрики у разі перевантаження мереж

У Чернівецькій області з вечора до кінця доби знову застосовуватимуть графіки обмеження потужності для промислових споживачів.

Про це пише С4 з посиланням на «Чернівціобленерго».

Зазначається, що через російські обстріли ситуація в енергетиці залишається складною, дефіцит зберігається протягом майже усієї доби четверга. Уранці 9 травня Україна знову брала аварійне постачання електроенергії від енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини, щоб покрити потребу в електроенергії у пікові години.

Відтак, 9 травня з 18:00 до 24:00 для промислових споживачів Буковини будуть застосовані обмеження потужності.

Про відключення електроенергії побутовим споживачам поки не йдеться, проте в Обленерго попередили, що в разі зростання споживання і виникнення загрози перевантаження мереж, за спеціальним розпорядженням регіонального диспетчерського центру НЕК «Укренерго» доведеться застосувати аварійні відключення побутових споживачів. При цьому попереджати людей про це не будуть.  

Нагадаємо, 8 травня через дефіцит електроенергії також застосовували графіки обмежень потужності для підприємств і промисловості області. Крім того, у зв’язку зі складною ситуацією в енергосистемі Чернівецька міська рада вирішила вимикати вуличне світло на всіх вулицях, окрім центральних.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО