#громадськемісце У бюджеті Чернівецької громади на оздоровлення дітей заклали 8,5 млн грн: хто може отримати путівки #чернівці #chernivtsi

У бюджеті Чернівецької громади на оздоровлення дітей заклали 8,5 млн грн: хто може отримати путівки

Учні з Чернівецької громади, які належать до пільгових категорій населення, матимуть змогу цьогоріч безкоштовно відпочити у таборах. На це у бюджет заклали 8,5 мільйонів гривень.

Про це під час пресконференції сказала начальниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук, передає С4.

За словами Ткачук, торік змогу оздоровитися в таборах «Дністер» Плюс» і «Під лісом» мали змогу 685 дітей пільгових категорій.

Цьогоріч управління також планує продовжити оздоровчу кампанію.

«У випадку, якщо табори, які хочуть надавати такі послуги, будуть відповідати всім вимогам, то, звичайно, ці послуги будуть надаватися. У бюджеті закладено 8,5 мільйонів гривень на ці потреби», – зазначила начальниця управління освіти.

Хто може отримати безоплатні путівки

Як і раніше, у 2024 році безоплатні путівки надаватимуть:

  • дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування;
  • рідним дітям батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одній прийомній сім’ї чи дитячому будинку сімейного типу;
  • дітям із малозабезпечених сімей;
  • дітям, один із батьків яких загинув, зник безвісти або помер від поранення, контузії, каліцтва чи захворювання, отриманого в зоні проведення АТО, здійснення заходів національної безпеки і оборони, відсічі й стримування російської збройної агресії в Донецькій та Луганській областях, зоні бойових дій.

Згідно з рішенням уряду, у цьогоріч список тих, хто може отримати путівки, розширився. До нього також увійшли:

  • діти учасників бойових дій, зокрема і добровольців;
  • діти загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;
  • діти, зареєстрованих як ВПО, які отримують допомогу на проживання ВПО.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівцях ВПО та місцеві мешканці можуть навчитися підприємництва і бізнес-навичок.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО