#громадськемісце У дитячих садочках Чернівців з 1 квітня подорожчає харчування: скільки платитимуть батьки #чернівці #chernivtsi

У дитячих садочках Чернівців з 1 квітня подорожчає харчування: скільки платитимуть батьки

З 1 квітня у закладах дошкільної освіти Чернівецької громади зміняться ціни на харчування. Вартість зросте на 10 гривень.

Про це повідомили в управлінні освіти Чернівецької міської ради, пише С4.

Здорожчання в управлінні пояснюють зростанням цін на продукти. Відтак, триразове харчування групи раннього та молодшого дошкільного віку вартуватиме 56 грн, для групи середнього та старшого дошкільного віку – 70 грн.

В управлінні наголошують, що батьки від цієї вартості оплачуватимуть лише 70%, тобто 39,20 грн та 49 грн. Водночас решту суми оплачує міська рада. Половину вартості оплачують багатодітні родини, а пільгові категорії дітей харчуються безкоштовно.

У відомстві додають, що у меню збільшився асортимент фруктів (апельсини, мандарини, банани, яблука), урізноманітнився асортимент салатів, а також в асортимент додався натуральний йогурт.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що до бюджету Чернівецької області спрямували понад мільйон гривень на відшкодування витрат за харчування у школах.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО