#громадськемісце У Міненерго заявили, що розглядають підвищення тарифів для населення, щоб впоратися з наслідками обстрілів #чернівці #chernivtsi

У Міненерго заявили, що розглядають підвищення тарифів для населення, щоб впоратися з наслідками обстрілів

Міністерство енергетики України обговорює збільшення тарифів на електроенергію у зв’язку з російськими обстрілами на об’єкти критичної інфраструктури.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказала заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук, передає С4.

За її словами, окрім збільшення цін на електроенергію, у відомстві аналізують всі доступні фінансові ресурси, можливості енергетичних підприємств та допомогу від партнерів, у тому числі ту, яку надаватимуть у майбутньому.

«Зараз рішення не прийнято, але ми розуміємо, що, можливо, доведеться вдатися до цього кроку, тому що інакше ми просто не будемо мати ресурсів, щоби підготуватися до наступного опалювального сезону», – зауважила Гринчук.

Заступниця міністра додала, що через наявні ушкодження взимку побутовим споживачам можуть відключати електроенергію, проте запевнила, що Міненерго намагається знайти рішення, щоби пом’якшити наслідки російських обстрілів під час опалювального сезону.

Нагадаємо, востаннє ціну на електроенергію в Україні підіймали 1 червня 2023 року. Наразі вартість складає 2,64 гривні за кВт.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО