#громадськемісце Верховна Рада звільнила Олександра Кубракова з посади міністра #чернівці #chernivtsi

Верховна Рада звільнила Олександра Кубракова з посади міністра

Верховна Рада Україні відправила у відставку Віце-прем’єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова. Таке рішення підтримали 272 народних обранців.

Про це пише С4 з посиланням на нардепа Ярослава Железняка.

За його словами, Кубракова під час голосування не було в залі, так само як і Премʼєр-міністра Дениса Шмигаля. Хто його замінить наразі невідомо.

Олександр Кубраков з травня 2021 року очолював Міністерство інфраструктури України. У грудні 2022 року Верховна Рада призначила його Віце-прем’єр-міністром з відновлення України та міністром нового, об’єднаного міністерства.

На своїй сторінці у Facebook Кубраков зазначив, що керівництво фракції «Слуга народу» та очільник уряду Денис Шмигаль з ним це рішення не обговорювали. На засідання фракції та профільного комітету, за його словами, також не запросили.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО