#громадськемісце За минулу добу армія рф завдала 12 ракетних та 76 авіаударів: головне зі зведення Генштабу #чернівці #chernivtsi

За минулу добу армія рф завдала 12 ракетних та 76 авіаударів: головне зі зведення Генштабу

Упродовж минулої доби окупанти атакували Україну 12 ракетами. Також загарбники завдали 76 авіаційних ударів та здійснили 83 обстріли із реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу Генерального штабу ЗСУ.

Світлина: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окрім цього, вночі російські окупанти завдали чергового масованого удару по Україні, застосувавши крилаті ракети різних типів.

Загалом протягом минулої доби на різних напрямках фронту відбулося 94 бойових зіткнення.

На Куп’янському напрямку наші воїни відбили 10 атак у районах населених пунктів Кислівка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог 14 разів атакував позиції наших захисників у районах населених пунктів Дружелюбівка Харківської області; Греківка та Серебрянське лісництво Луганської області; Терни та південніше Зарічного на Донеччині.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 10 атак у районах населених пунктів Білогорівка Луганської та Новий, Виїмка, Спірне, Іванівське і Кліщіївка Донецької областей.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 29 атак у районах населених пунктів Архангельське, Керамік, Очеретине, Семенівка, Уманське, Калинове.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Пречистівка та Урожайне, де ворог 17 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти 3 рази атакували позиції наших захисників у районах Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснив 4 безуспішні атаки на позиції наших військ.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення.

Так, протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу противника. А підрозділи ракетних військ уразили 2 райони зосередження особового складу, 1 радіолокаційну станцію, 1 склад боєприпасів, 3 засоби протиповітряної оборони, 1 станцію РЕБ, 1 склад матеріально-технічних засобів противника.

Зазначимо, що упродовж 26 квітня українські військові знищили ще 1124 загарбників, 38 артилерійських системи, 14 бойових броньованих машин та шість танків.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО