#громадськемісце Забруднив землю відходами з вигрібних ям: апеляційний суд змусив буковинця виплатити понад 43 тис. грн компенсації #чернівці #chernivtsi

Забруднив землю відходами з вигрібних ям: апеляційний суд змусив буковинця виплатити понад 43 тис

Чернівецький апеляційний суд збільшив штраф для буковинця, який забруднив довкілля шкідливими відходами. Мешканець Буковини має заплатити понад 43 тисячі гривень компенсації.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький апеляційний суд у Facebook.

Колегія суддів встановила, що 54-річний чоловік, не маючи жодних дозволів на свою діяльність, надавав послуги з вивезення рідких побутових відходів з вигрібних ям.

Торік у вересні, використовуючи автомобіль «ГАЗ 5204», він викачав, перевіз та злив відходи на земельну ділянку, розташовану в адміністративних межах Новоселицької громади.

Зазначається, що таким чином обвинувачений завдав екологічної шкоди, адже накопичення хімічних речовин у ґрунті призвело до його кількісних та якісних змін і створило небезпеку довкіллю. Площа забруднення становила 170 кв.м.

Новоселицький районний суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 17 000 гривень у дохід держави.

Однак апеляційний суд не погодився з вироком в частині призначеного покарання, оскільки вважає, що розмір штрафу не може бути меншим за розмір завданої майнової шкоди, яка становить 43 144 гривень.

Відтак, врахувавши те, що обвинувачений повністю визнав свою вину, щиро розкаявся та сприяв слідству, Чернівецький апеляційний суд призначив штраф у розмірі, співмірному з розміром завданої шкоди (2538 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що буковинку через суд змусили відшкодувати понад 700 тисяч гривень збитків, які вона завдала, підпаливши суху рослинність. 

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО