#громадськемісце Ошукав двох пенсіонерок майже на пів мільйона гривень: у Чернівцях засуджено шахрая з Львівщини #чернівці #chernivtsi

Ошукав двох пенсіонерок майже на пів мільйона гривень: у Чернівцях засуджено шахрая з Львівщини
До 6 років позбавлення волі засуджено жителя Львівщини, який ошукав двох буковинок майже на пів мільйона гривень
За публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької окружної прокуратури 22-річного жителя Львівщини, визнано винним у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах (ч. 2, ч. 4 ст. 190 КК України).
За цей злочин його засуджено до 5 років позбавлення волі.
Крім того, на підставі ст. 71 КК України до покарання, призначеного за цим вироком, обвинуваченому частково приєднано невідбуту частину покарання за грабіж.
За сукупністю вироків чоловіка засуджено до 6 років позбавлення волі.
Прокурори довели, що за шахрайською схемою «родич потрапив у ДТП», обвинувачений, за попередньою змовою з особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, заволодів грошовими коштами та ювелірними виробами двох жительок Чернівців майже на пів мільйона гривень.
У 75-річної чернівчанки шахраї виманили 500 євро та 10 тисяч гривень нібито на операцію для знайомої, а у 84-річної жінки – ювелірні вироби на 440 тисяч гривень для «лікування» доньки.
Свою вину чоловік не визнав, однак прокурор надав достатньо доказів його причетності до зазначеного злочину.
До набрання вироку законної сили він перебуватиме під вартою.
Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура

ДЖЕРЕЛО