#громадськемісце Алею Героїв, в пам’ять про загиблих захисників-земляків, спорудили у селі Селище #чернівці #chernivtsi

Алею Героїв, в пам’ять про загиблих захисників земляків, спорудили у селі Селище

Пам’ятне місце, де віднині майорять синьо-жовті стяги з траурними стрічками над світлинами полеглих новітніх Героїв російсько-української війни, сьогодні відкрили у селі Селище.

У населеному пункті облаштували Меморіальний комплекс із банерами, де зображені воїни-земляки, які полягли у боях за Україну. Це четверо жителів села – Сергій Гладкий, Віктор Откидач, Станіслав Івашкевич та Роман Ткачищен.

У заході взяли участь рідні та близькі загиблих захисників України, міський голова Василь Козак, начальник відділу культури міської ради Євген Пленгей, староста Селищанського старостинського округу Василь Лєснік та працівники округу, працівники фермерського господарства «Світоч-2006», місцеві підприємці, школярі та освітяни, духовенство, небайдужі громадяни.

Право відкрити Алею Героїв було надано рідним загиблих воїнів.

«Про втрати завжди важко і боляче говорити, але коли із життя ідуть зовсім молоді – то це вдвічі важче і вдвічі болючіше. Відсьогодні ця Алея знову і знову буде нагадувати нам про війну, про Героїв, які загинули захищаючи незалежність нашої держави. А ще – про безмежне материнське горе і людський біль. Сміливість та самовідданість наших захисників безперечно заслуговують на те, щоб їх обличчя й імена знав кожен – і жителі, і гості краю.  Хай вічною буде пам’ять про славних синів Сокирянщини!» – звернувся до учасників заходу міський голова Василь Козак та подякував тим, хто долучився фінансово та своєю працею до спорудження Меморіального комплексу.

Настоятель місцевого храму отець Дмитро здійснив чин освячення пам’ятного місця.

Портрети мужніх воїнів – Героїв навіки посіли свої місця на Селищанській Алеї Героїв. Вдячні земляки вшанували їх покладанням квітів.

Вічна пам’ять і слава загиблим захисникам України!

Джерело

ДЖЕРЕЛО