#громадськемісце Новодністровці відзначили День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні покладанням квітів до Стели Визволителям #чернівці #chernivtsi

Новодністровці відзначили День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні покладанням квітів до Стели Визволителям

Цьогоріч в Україні вперше відзначається День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Відповідно до змін у законодавстві, пам’ять про Другу світову війну на державному рівні відтепер вшановуватимуть лише 8 травня.

Учасники мітингу хвилиною мовчання та покладанням квітів віддали шану подвигам тих, хто боровся з нацизмом у Другій світовій війні, та пам’яті жертв воєнних злочинів.

Директорка Новодністровського міського історичного музею Наталя Кримняк нагадала присутнім основні віхи кровопролитної боротьби із гітлерівським нацизмом і ціну перемоги, яку присвоїла собі росія. У місті енергетиків колись проживало 88 ветеранів Другої світової війни. Теплим словом пригадали багаторічну голову міської ветеранської організації Любов Марківну Моргуненко, яка завжди принагідно наголошувала своє головне бажання – тільки щоби не було війни.

Війна сьогодні не в Україні, а в Європі, просто на території України. І ми виборюємо майбутнє не тільки для нас, а й для Європи. Це роблять наші наймужніші, найкращі захисники, віддаючи найдорожче – свої життя. Ми маємо завжди пам’ятати цю ціну – зазначила міський голова Наталя Цимбалюк і подякувала усім присутнім за єдність, за роботу, підтримку Збройних сил України. “Я прошу Бога, щоб він нас ні на мить не залишав, давав сили, віру та незламність, які нас приведуть до перемоги. Слава Україні” – наголосила очільниця громади.

Джерело: Новодністровське радіо

Джерело

ДЖЕРЕЛО