#громадськемісце Роль ВТС для трейдера та інвестора #чернівці #chernivtsi

Роль ВТС для трейдера та інвестора

Ціна Біткоїна в доларах за останній час показала стрімке зростання. Котирування головної монети ринку враховуються не лише під час аналізу ВТС, а й інших цифрових активів. Не секрет, що Біткоін – це перша цифрова монета, яку можна вважати флагманською на ринку, оскільки вона задає цінові тенденції всьому цифровому середовищі. Через це на придбання активу націлені як трейдери, так і інвестори. При цьому кожен з них самостійно визначає, що таке Біткоін, та яку роль грає його купівля у персональній стратегії кожного гравця ринку.

Біткоін: що це таке для трейдера?

Трейдингові стратегії з ВТС передбачають різні торгові підходи, які направлені на заробіток за рахунок цінових коливань. Монета Біткойн – це багатофункціональний актив, який відіграє наступні ролі в трейдерській діяльності:

  • Інструмент заробітку.

Біткоїн відомий своєю високою волатильністю, що робить його ідеальним торговим інструментом для активних трейдерів, які заробляють на різниці в Біткоін цінах в короткострокових періодах.

  • Інструмент технічного аналізу.

На основі ВТС достатньо легко контролювати ринок за рахунок реакції монети на різні чинники, що робить крипту популярним об’єктом аналізу для трейдерів. Вони використовують різні інструменти та індикатори для прогнозування цінових рухів та прийняття торговельних рішень. Якщо вас цікавить актуальний курс криптовалют Україна пропонує моніторити його на локальних біржах: WhiteBIT, Kuna, QMall.

  • Можливість працювати з високою ліквідністю.

Ринок Біткоїна є високоліквідним, що робить його затребуваним серед трейдерів з будь-яким рівнем капіталу.

Біткойн: що це для інвестора?

З позиції інвестора цифровий актив ВТС можна розглядати наступним чином:

  • Інструмент збереження вартості. З позиції інвестування Біткоїн слід розглядати як засіб для збереження вартості, аналогічно до золота, через обмежену Біткоїн емісію та відсутність центрального контролю.
  • Диверсифікація портфеля. Додавання ВТС до інвестиційного портфеля допомагає розподілити ризики та забезпечує додаткову диверсифікацію.
  • Довгострокова інвестиція. Біткоїн, аналізуючи його цінові зміни, в довгостроковому періоді демонструє зростання вартості, що створює оптимальні умови для інвестування.

Приймаючи рішення про вкладання коштів, варто проаналізувати поточний стан цифрового середовища, настрій щодо Біткоїну, ринкову капіталізацію та вплив зовнішніх факторів на вартість ВТС. Не забувайте про побудову плану управління ризиками, враховуючи волатильність цифрового середовища.

ДЖЕРЕЛО