#громадськемісце “Щоб могли реалізувати себе в медіа”: у громаді на Буковині створили безплатний медіапростір для молоді #чернівці #chernivtsi

“Щоб могли реалізувати себе в медіа”: у громаді на Буковині створили безплатний медіапростір для молоді

За інформацією: Суспільне Чернівці.

У Недобоївцях відкрили молодіжний медіапростір. Дмитро Щербатий

У Недобоївцях Чернівецької області створили медіапростір для втілення ідей місцевої молоді. За майже сто тисяч гривень у межах програми DOBRE закупили професійне медійне обладнання, зокрема для запису відео та подкастів. Користуватися цією технікою молодь може безплатно за попереднім записом.

Про це у коментарі Суспільному розповів керівник та співорганізатор проєкту Дмитро Щербатий.

За його словами, ідея створення простору виникла ще торік під час зустрічей з місцевими та молоддю, яка евакуювалася до громади через повномасштабну війну. В опитуваннях щодо того, чого в громаді не вистачає, серед потреб вказували про можливість реалізувати себе в медіа.

“Під час відбору грантових проєктів, одним з десяти пріоритетних напрямків молодь обирала створення медіапростору. Тому для нас головним було надати молоді доступ до професійного обладнання. Так ми отримали орієнтовно 90 тисяч гривень й купили хромакей, софтбокси, LED-лампи, звукові карти та мікрофони”, – розповідає Щербатий.

Запис відео у медіапросторі в Недобоївцях. Дмитро Щербатий

Як можна використовувати простір

За словами керівника простору, молодь може використовувати техніку для записів відео та подкастів або організовувати фотосесії.

“90% не надто масштабних ідей ми можемо реалізувати – слід відштовхуватися від обладнання. Так два тижні тому до нас звернулися зі шкіл, щоб учні могли записати на відео свої вірші та пісні й надіслати їх на обласні конкурси. З пріоритетів у нас також подкасти – записали вже понад десять відео з представниками різних сфер: від громадського сектору до буковинки, яка була в США у межах молодіжних обмінів”

Для роботи простору сільрада виділила два приміщення у місцевому будинку культури – одне з них завершать облаштовувати орієнтовно до середини травня.

“Основне приміщення, в яке ми плануємо переїхати, це кімната площею 14 м². Там будемо організовувати локальні записи віршів або пісень. Приміщення, яким користуємося зараз, – більше: там можна робити записи на хромакеї й використовувати їх у презентаціях чи окремих відео”, – каже Щербатий.

У просторі є техніка для запису аудіо та відео. Дмитро Щербатий

Як скористатися медіапростором

Користуватися медіапростором можна безплатно, втім потрібно попередньо зареєструватися в онлайн-формі. Тоді з людиною сконтактує представних простору та узгодить графік записів та використання техніки.

“У реєстраційній формі ми запитуємо ідею, тему та мету проєкту, бо у нашому просторі є правила: наприклад, заборона ображати якісь структури або діяти від політичних партій. Тому все залежить від ідеї людини, а ми з нею домовляємося, зустрічаємося й створюємо контент”, – каже Щербатий

Читати ще

Читати ще З торговими ятками, терасою та зоною барбекю: у громаді на Буковині розробили дизайн зони для відпочинку жителів

ДЖЕРЕЛО