#громадськемісце Щоб заохотити працювати у школах: на підтримку молодих вчителів у Чернівцях виділили майже 11 млн грн #чернівці #chernivtsi

Щоб заохотити працювати у школах: на підтримку молодих вчителів у Чернівцях виділили майже 11 млн грн

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Урок в одному з ліцеїв Чернівців. Фото: Суспільне Чернівці

Від початку навчального року на підтримку молодих вчителів з бюджету Чернівців виділили майже 11 мільйонів гривень. Так хочуть заохотити їх працювати у школах та розвиватися.

Про це на пресконференції 9 травня розповіла начальниця міського управління освіти Ірина Ткачук.

Йдеться про доплату від 1 500 до 2 500 гривень. Ткачук каже, ця доплата у багатьох випадках вирішує, буде вчитель залишатися працювати у школі чи ні.

“Педагоги, які лише закінчили навчання, не мають стажу й тарифного розряду – отримують найбільше. Далі щодо кожного року розглядають розряд. Також є молоді вчителі, які працюють недовго, але не отримують доплати. Наприклад, якщо вони мали можливість, але не пройшли позачергову атестацію. Отже, не докладають зусиль для розвитку, а тому й підтримки”, – каже Ткачук.

Що відомо про доплату

Доплати отримують вчителі, які мають до 10 років стажу. Про це раніше повідомили в управлінні освіти у відповідь на запит Суспільного. Щомісяця на виплати премій потрібно 1,3 мільйона гривень.

Читати ще

Читати ще Кухарі дитсадків та молоді вчителі Чернівецької громади отримуватимуть надбавки до зарплати: скільки та звідки гроші

ДЖЕРЕЛО