#громадськемісце Геймпади та джойстики до комп’ютера: як вибрати та підключити до ПК* #чернівці #chernivtsi

Геймпади та джойстики до комп’ютера: як вибрати та підключити до ПК*

* На правах реклами

Улюблені комп’ютерні ігри дають можливість розслабитися та відпочити. Їх полюбляють всі, навіть люди старшого віку, адже доступ до інтернету дозволяє запускати прості флеш-ігри прямо на сайті. Грають зазвичай за допомогою клавіатури та мишки. Але в деякі ігри набагато зручніше грати за допомогою джойстиків. Вони спеціально створені для комп’ютерних ігор та забезпечують краще, більш впевнене керування персонажами

Як підібрати ідеальний геймпад

У популярних інтернет-магазинах з електронікою та побутовою технікою геймерські аксесуари посідають окреме місце. Якщо перейдемо за посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/dzhoystiki-i-manipulyatory/, тут можна купити різні типи геймерських контролерів:

1. Джойстики в їхньому класичному вигляді

Багато хто плутає джойстики та геймпади. Джойстик – це ручка з кнопками. Рухаючи її та натискаючи потрібні клавіші, ви можете керувати своїм героєм, стрибати, стріляти зі зброї, виконувати інші операції, необхідні у грі.

Ігрове кермо

Для симуляторів автоперегонів важко знайти щось краще. Кермо представлене у великому асортименті. Це може бути простий руль з декількома клавішами на спицях. А є й такі, що повністю імітують органи керування спорткарів або спецтехніки з педалями та селектором передач. Саме кермо нерідко використовують у професійних симуляторах для майбутніх водіїв, операторів техніки спеціального призначення та навіть військових дронів.

3. Геймпади

Найпопулярніший нині тип універсального контролера, що підходить для більшості ігор. Ви можете купувати геймпади, що сумісні з будь-якими пристроями та операційними системами. Є також консольні геймпади, що створені для конкретної моделі геймерських приставок:

  • DualSense для ПС5;
  • Геймпад Microsoft Official Xbox Series X/S;
  • Joy-con для Nintendo Switch тощо.

Консольні геймпади зазвичай під’єднують до ігрової приставки через Bluetooth. Їх можна також використовувати на ПК чи ноутбуках через USB. Але є ймовірність, що не всі оригінальні функції будуть доступні.

Як підключити геймпад до ПК або ноутбука

Якщо купуєте геймпад спеціально для гри на ноутбуках чи комп’ютерах, насамперед перевірте його сумісність з операційною системою. В характеристиках до ігрових маніпуляторів зазвичай вказують, для яких ігор вони підходять найкраще.

Під’єднати геймпад до ПК або ноутбука можна наступними способами:

  • через USB – найпростіший метод. Можливо доведеться встановити драйвери з сайту виробника геймпада, або оновити ті, що є у вашому ПК;
  • через Bluetooth – теж один популярний спосіб, що дозволяє відчувати себе вільніше під час ігор. Підходить, якщо на ноутбуці чи ПК є встановлений та оновлений Bluetooth модуль;
  • через радіосигнал – для цього використовують спеціальний Bluetooth адаптер (донглер), який встромляють в USB роз’єм ноутбука чи ПК.

Як бачимо, підключення геймпада до ПК не повинно здаватися занадто важкою справою. Якщо використовуєте консольні геймпади, варто завантажити програми, що дадуть змогу використовувати весь функціонал, наприклад, вібраційний відгук.

Сьогодні, 10:50

Коментарів 0 Переглядів 34

ДЖЕРЕЛО