#громадськемісце Чотири кандидати на посаду ректора ЧНУ оприлюднили програми: що обіцяють #чернівці #chernivtsi

Чотири кандидати на посаду ректора ЧНУ оприлюднили програми: що обіцяють

Чотири кандидати у ректори Чернівецького національного університету оприлюднили свої програми.

Своє бачення розвитку університету представили Руслан Білоскурський, Мирослав Заячук, Ольга Мартинюк та Андрій Сміла оприлюднили на офіційному сайті ЧНУ.

У програмі кандидат на посаду ректора Руслан Білоскурський обіцяє розробити та втілити дієву стратегію розвитку університету до 2030 року. Впровадити цифрові технології для автоматизації процесів управління. Всебічно підтримувати викладачів та постійно комунікувати з колективом. Забезпечити в університеті інклюзивність та безбар’єрність.
Також серед пріоритетів – фінансова децентралізація на рівні інститутів та факультетів. Облаштування коворкінг-зон, розвиток спортивної інфраструктури та ремонт гуртожитків. Обіцяє модернізувати наукову бібліотеку, розробити промоцію ботанічного саду для туристів та відвідувачів, відкрити музей університету.

У програмі кандидат на посаду ректора Мирослава Заячука йдеться про розвиток формальної і неформальної освіти. Збереження високофахового кадрового потенціалу закладу із високими рейтинговими показниками ефективності науково-педагогічної діяльності, разове преміювання найбільш рейтингових публікацій.
Буде впроваджуватися цифровізація діяльності ЧНУ для формування та вдосконалення електронної системи управління освітнім процесом. Також хоче оновити матеріально-технічну базу та придбати ліцензійне програмне забезпечення.
Підтримати студентське самоврядування, оновити фонди і матеріально-технічну базу Наукової бібліотеки ЧНУ.

У програмі кандидат на посаду ректора Ольги Мартинюк є пропозиції запровадити інформаційну систему управління університетом і розробити систему електронного документообігу. Розробити та запровадити електронну систему інформування студентів платної форми навчання про стан оплати за навчання та можливу заборгованість.
Розробка зручної для використання онлайн-платформи для вивчення думки студентів і викладачів щодо найважливіших питань освітнього процесу. Створення галереї пам’яті випускників університету, які віддали свої життя за незалежність України.
Забезпечення регулярного оновлення блоку дисциплін вільного вибору студентів з урахуванням потреб ринку праці. Популяризація та запровадження англомовних курсів на всіх спеціальностях. Також у планах облаштування аудиторій сучасною комп’ютерною технікою.

У програмі кандидат на посаду ректора Андрія Сміли – впровадження практики звітування ректора перед трудовим колективом, активізація діяльності усіх комісій Вченої ради університету. Він хотів би покращити співпрацю між адміністративними підрозділами університету, розширити спектр платних послуг ЧНУ.
Також йдеться про удосконалення системи фінансової мотивації співробітників університету. Перегляд системи укладання та продовження контрактів науково-педагогічного персоналу. Підтримка ініціатив студентства, що спрямовані на волонтерств. Проведення конкурсу студентських грантів.Створення студентського буккросингового простору в Науковій бібліотеці університету.

Познайомитись ближче із кандидатами та їх стратегічним баченням розвитку університету можна на зустрічах зі студентами та співробітниками, що відбуватимуться з 7 по 13 травня

Нагадаємо, 15 травня в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбудуться вибори ректора університету.

Сьогодні, 20:48

Коментарів 0 Переглядів 164

ДЖЕРЕЛО