Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
ЧТУ буде судитися з Держаудитслужбою щодо порушень при закупівлі пального – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце ЧТУ буде судитися з Держаудитслужбою щодо порушень при закупівлі пального #чернівці #chernivtsi

ЧТУ буде судитися з Держаудитслужбою щодо порушень при закупівлі пального

Чернівецьке тролейбусне управління оскаржуватиме рішення управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області щодо незаконних витрат при закупівлі палива.

Про це на брифінгу повідомив керівник ЧТУ Петро Лисак.

Учора управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області опублікувало рішення щодо незаконних витрат на 1,3 млн гривень та недоотримання підприємством майже 30 тисяч літрів палива.

“Під час перевірки встановлено укладання додаткових угод щодо збільшення ціни за літр дизельного пального, зокрема, без документального підтвердження коливання ціни на ринку та у більшому розмірі, ніж передбачено умовами основного договору, внаслідок чого Підприємством недоотримано дизельного пального у кількості 29994,56 л, чим заподіяно матеріальної шкоди на суму понад 1,3 млн гривень”, – йдеться в повідомленні.

Петро Лисак зазначає, що підприємство економило на купівлі палива.

“Дійсно була перевірка контрольно-ревізійної служби, нам поданий акт, де фігурують такі цифри. Перевірявся минулорічний період, коли стрімко зростала ціна на паливо. В середньому підприємство зекономило 11% відносно тих розрахунків, які надані контрольно-ревізійним управлінням. При складанні акту не бралися до уваги додаткові акти стосовно зміни ціни на паливо. До прикладу, середня ціна в області була 53 гривні, служба вираховує нам 43,5. Ми нібито мали купувати його за такою ціною. Ми на той час купували паливо по 48 гривень і, виходить, економили п’ять гривень на кожному літрі”, – каже П. Лисак.

Керівник ЧТУ зазначає, що контрольно-ревізійна служба не врахувала подальше зростання палива.

“Вони зазначають, що ми мали б купувати паливо за тих самих 43,5 грн. Коли паливо дорожчає, то постачальник повідомляє нас про зростання ціни. Ми домовляємося, щоб ціна була нижча і укладаємо угоду. Не зрозуміло, який постачальник при середній ціні 55 грн мав постачати нам паливо по 43,5. Ми не погоджуємося з рішенням служби і його оскаржуємо. Якщо дивитися об’єктивно, то ми зекономили 1,2 млн гривень на закупівлі палива за цей період. Перевірка це завжди добре, адже вона відкриває очі на недоліки, але коли ця перевірка об’єктивна. Ми правомірно укладали угоду та не допускали порушень”, – говорить пан Петро.

Петро Лисак надав документ акту:

Читайте новини МБ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 15:20

Коментарів 0 Переглядів 133

ДЖЕРЕЛО