#громадськемісце Кабачки зі щавлем: незвичайний рецепт корисної пісної страви #чернівці #chernivtsi

Кабачки зі щавлем: незвичайний рецепт корисної пісної страви

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м’яса і навіть готувати з нього пиріг. А рецепти з ним не вимагають зусиль.

Про те, як приготувати пісну страву з кабачками зі щавлем, розповідає кулінарний ресурс з рецептами Smachno.in.ua.

Як готувати кабачки зі щавлем;

Кабачки — 700 г;

Щавель — 100 г;

Зелена цибуля — один пучок;

Помідори (солодкі) — 2 шт;

Болгарський перець — 200 г;

Часник — 1-2 зубчики;

Цукор — 1 ч. л;

Борошно — 3-4 ст. л;

Олія — 3-5 ст. л;

Сіль — до вашого смаку;

Перець — до вашого смаку.

Як готувати кабачки зі щавлем

Почніть приготування з обробки щавлю — вимийте його від бруду, обріжте стебла та наріжте решту на великі частини. Перець вимийте, видаліть плодоніжку та насіння і наріжте на маленькі кубики. Зелену цибулю помийте, трохи просушіть рушником і подрібніть ножем.

Вимиті томати занурте в окріп на 20 секунд, обережно витягніть і зніміть шкірку. Після цього наріжте помідори на дрібні кубики.

Розігрійте пательню з олією, викладіть цибулю, перець — і тушкуйте 5 хвилин. Додайте помідори, щавель і цукор, перемішайте, додайте сіль та перець до смаку, накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні 15 хвилин.

В цей час вимийте кабачки, наріжте їх кружальцями завтовшки 5 мм та обваляйте в підсоленому борошні. Розігрійте іншу пательню з олією та підсмажте кабачки до золотистої скоринки з кожного боку на середньому вогні. Викладіть підсмажені кабачки на таріль з серветкою чи паперовим рушником, щоб забрати зайве масло.

Коли тушковані овочі будуть булькотіти, додайте до них смажені кабачки та розчавлений часник. Перемішайте майже готову страву, накрийте кришкою і тушкуйте ще 3-5 хвилин — і після цього кабачки з щавлем можна подавати до столу!

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 00:45

Коментарів 0 Переглядів 128

ДЖЕРЕЛО