Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Хлопчина – за мільйони євро. Георгія Судакова хочуть купити «Ювентус», «Наполі», «Арсенал», «Ліверпуль» – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце Хлопчина – за мільйони євро. Георгія Судакова хочуть купити «Ювентус», «Наполі», «Арсенал», «Ліверпуль» #чернівці #chernivtsi

Хлопчина – за мільйони євро

Георгія Судакова сьогодні вважають незамінним гравцем чемпіона України донецького Шахтаря та найголовнішої команди країни – національної збірної. Жорі, як його називають одноклубники, лише 21 рік, а за ним уже полюють топклуби Європи.

Дебютував у матчі проти Реала

Георгій Судаков розпочинав свій футбольний шлях у команді селища Брянка, що на Луганщині. Потім три роки займався в школі харківського Металіста. Після зникнення клубу талановитого гравця підібрав Шахтар, де Судаков грає й досі. Дебютував за Шахтар у сезоні 2020-2021, у матчі проти мадридського Реалу, вийшовши на заміну. Цей і наступний сезон півзахисник був лише гравцем ротації. Після початку війни та відходу всіх легіонерів він став незамінним гравцем нового Шахтаря. За весь час у складі гірників зіграв 91 матч і відзначився 15 голами та 12 асистами.

Окрім того, Судаков одразу став основним у збірній Сергія Реброва. Георгій зіграв найбільше під керівництвом екстренера Динамо. Півзахисник зіграв у всіх матчах кваліфікації на Євро-2024, а у вирішальному матчі проти Ісландії зробив два асисти, які допомогли кваліфікуватися Україні на континентальний турнір.

Інтерес топклубів з Європи

Успішними виступами на європейській арені за збірну України та Шахтар півзахисник зацікавив низку європейських клубів, які готові за нього заплатити шалені суми. Трансферна сага Судакова нагадує історію з продажем Михайла Мудрика в лондонський Челсі, коли гірники намагалися якомога більше заробити на гравцеві. Взимку Шахтар отримав пропозицію в 40 мільйонів євро від італійського Наполі, проте відмовив. Також повідомлялося про інтерес до гравця від туринського Ювентуса, англійських Ліверпуля, Манчестер Сіті, Арсеналу, німецької Баварії. Попереду в Георгія Євро-2024, а це чудова можливість себе показати.

У нього хороша робоча нога та висока якість

На полі Судаков виділяється своїм високим футбольним інтелектом, баченням поля, вирішальним пасом та просуванням м’яча. Гравець має вирішальний вплив на гру клубу та збірної – всі атаки будує він.

Георгій – дуже сильний атакувальний півзахисник. Він добре діє в обох фазах. У нього хороша робоча нога та висока якість. Це важливий гравець центру поля: він багато рухається та відбирає м’ячі. Я бачу в ньому якості Мхітаряна, хоч Генріх більш атакувальний. Обидва добре використовують вільний простір. Судаков грає ближче до центру поля, хоча теж любить робити випади вперед, щоб завершити атаку. Георгій може стати винятковим футболістом, так само як і Генріх, – сказав екстренер Шахтаря та Динамо Мірча Луческу.

Читайте новини МБ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 10:13

Коментарів 0 Переглядів 91

ДЖЕРЕЛО